Doživetje Besednjak

Ponujamo vam priložnost, da okusite vsa naša različna vina in hkrati doživite čarobnost gozdička ter si ogledate vinsko klet. Za vinsko degustacijo je potrbna predhodna najava, katero lahko opravite na strani “Kontakt”.

IMG_20210511_194050
_IMG5399-Edit-2
IMG_20210507_201007
Naša kmetija leži na prisojni strani miljskih hribov v majhnem kotičku slovenske Istre v mestecu Ankaran. Bližina morja in nekaj deset metrov nadmorske višine nudijo prepoznavnost kvaliteti vina Besednjak.
Takoj ko zaviješ na krajšo makedamsko pot, se tvoj pogled ne ustavi ampak bega levo in desno. Po poti, ki vodi do domačije je na vzhodni strani manjši vinograd Malvazije in oljčnik. Na zahodni strani pa se med cipresami in češnjo ob poti, odpre razgled na vinograd Refoška in Caberneta , ki ležita čez dolino do brega, kjer se začne sadovnjak češenj. Tam preko vinograda pa je že od nekdaj zanimiv gozd z urejenimi potmi. Na sprehodu po poteh lahko poslušaš različno petje ptic in opazuješ bogato zdravilno rastlinje gloga, melise, špargljev, bezga, ne manjkajo niti omamno dišeče vzpenjalke, kot so kovačnik in šipek. V njihovi družbi so tudi starejša drevesa, kot so hrast, lovor, jesen, topol ipd. Po nekaterih raste bršljan, za nas sicer neuporaben, je pa za živali vir hrane v zimskem času. Domačija stoji, kot jedro med nasadi. Naša prisotnost je obvezen del dneva, seveda z delom, ki ga skoraj nikoli ne zmanjka in pa tudi z opazovanjem prebujanja te mojstrovine.
Ekolist
BIO_logo
sl_SISlovenian
en_USEnglish sl_SISlovenian